Műszaki leírás


   Vulcano kert Bük

Műszaki leírás

 

Általános leírás:

Beruházó 9737 Bük Széchenyi István utca, Hrsz: 785 telkére 14 lakásos társasházat épít.

Az épületek 2 szintes kialakításúak. Az "A" épület földszintjén 1 üzlet és 2 lakás,  emeletén pedig 4 lakás kerül kialakításra. A "B" épület földszintjén és emeletén is 4-4 lakás kerül kialakításra. Az épület bejárata telken belül létrehozott úttól vezető járdán keresztül közelíthető meg.  Az épületben minden lakáshoz lakáshoz fedett terasz tartozik, a földszinti lakásokhoz saját használatú udvarrész tartozik. 

A telken 14 parkoló és 11 tároló kerül kialakításra.

Épületszerkezetek:

Falazatok: 38 cm vastag Leier téglával és 15 cm vastag Dryvit hőszigeteléssel épülnek. A lakások és a közlekedő közti falak 30 cm vastag Leier hanggátló téglafallal készülnek.

Válaszfalak: 10 cm vastag, tömörített gipsz falak kerülnek beépítésre.

Födém: Körüreges födémpanelek statikai terv szerint, kiegészítve monolit vasbeton szerkezetekkel

Áthidalások: Porotherm rendszerű áthidalók, illetve monolit vb nyílásáthidalások készülnek.

Tetőfedés: PVC lemez szigeteléssel ellátott lapostető

Hőszigetelés: A födémek és padozatokban terv szerint hőszigetelés kerül, az áthidalók és a koszorúk hőhídmentesek. A tetőtérben a szarufák között szálas hőszigetelés kerül elhelyezésre. A teraszok esetében hőhíd-megszakító elem kerül beépítésre.

Nyílászárók: 5 cellás nyílászárók, 3 rétegű hőszigetelt üvegezéssel (K=0,7 W/m2K) szerelve.

Burkolatok: Lapburkolat illetve laminált parketta padlóburkolat készül a helyiséglistának megfelelően. A vizes-helyiségben 2 m magasságig csempeburkolat készül.

Fűtés: A lakások fűtése gázüzemű központi kazánnal történik, lakásoknént egyedileg szabályozható hőmennyiségmérővel szerelve

Elektromos energia: Lakásonként 32A villamos teljesítmény kerül kialakításra. A konyhákba elektromos tűzhely csatlakozása kerül kiépítésre.  A tűzhely beépítése nem képezi a kivitelezés tárgyát.  A villanyfogyasztás mérése önálló főmérőkkel történik.